SVANEMÆRKET

Fjordengen er et svanemærket boligprojekt

Svanemærket boligprojekt

Fjordengens rækkehuse og lejligheder bærer det nordiske miljømærke; Svanemærket
— se miljømærkelicensen her.

Svanemærket stiller skrappe krav i hele byggeriets livscyklus. Det er en certificering, som kontrollerer mange aspekter under opførelsen af byggeriet, og som dermed også har stor indflydelse på det liv, som efterfølgende skal leves i boligerne. Dette gælder blandt andet krav om lavt energiforbrug, og strenge krav til kemikalierne i de materialer, der benyttes. Derudover skal der være en vis mængde nye, bæredygtige tiltag.

For dem, der skal bo i en svanemærket bolig, er det afgørende punkt det krav, der handler om et godt indeklima. Det er krav til bl.a. ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi med til at sikre. Samtidig skal både byggematerialer og kemiske produkter leve op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Det betyder, at der er krav til alt fra maling og fugemasser til isolering, dampspærrer og gulve.

Bedre for miljøet - Bedre for dig

At vælge et svanemærket byggeri
er i sidste ende et bedre valg for dig og din familie.

Én ting er at
træffe et valg

som har store positive konsekvenser for miljøet, noget helt andet er at gå efter Svanemærket, fordi det kan mærkes helt ned i det liv, du skal leve i din bolig. Blandt andet fordi boligen har et godt indeklima, og fordi der er blevet stillet skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer i de materialer, der er brugt.

Det er netop en af de mange gode grunde til, at det grønne mærke med den hvide svane ikke er helt ligegyldigt at have med i baghovedet, når du er på boligjagt.

Svanemærket stiller skrappe krav til valget af materialer

At flytte ind i et nyt hjem er altid en stor beslutning. Det der kan være med til at give et ekstra element af tryghed i den omvæltende proces, er garantien for, at boligen er svanemærket. Svanemærket er nemlig med til at sikre, at du får en bolig af høj byggeteknisk kvalitet. Inden du flytter ind, har en uvildig tredjepart gennemgået både byggeprocessen og det færdige byggeri for at sikre, at proces, materialer og byggeri lever op til skrappe miljø- og kvalitetskrav. 

Samtidig er selve byggearbejdet kontrolleret af en uvildig byggesagkyndig for at sikre høj kvalitet og minimere risikoen for klassiske byggefejl som f.eks. fugtproblemer. Ting som man normalt som almindelig forbruger, har svært ved at vide eller opdage under en boligfremvisning, men som man med et nybygget, svanemærket byggeri, kan være helt tryg ved, er i orden.

Et vindue
    mod fjorden